Rol in rozenwereld

We zijn rozenambassadeurs. U kan ons vinden op tuinbeurzen, bij kwekersverenigingen, vakbeurzen, internationale rozenconcours en conferenties, of gewoon hier in onze rozentuin (+2000 m²) waar we met plezier rondleidingen, workshops en snoeilessen organiseren.

Gezonde planten

Wij kweken +800 soorten tuinrozen; planten die veelzijdig zijn in gebruik en tot hun recht komen zonder zorgen. Tijdens de kweek doen wij zoveel mogelijk beroep op natuurlijke processen om vitale planten te bekomen in evenwicht met hun omgeving.

Nieuwe creaties

Het is een uitdaging om nieuwe rozen te ontwikkelen. Dit is een boeiende wereld waar kunst en wetenschap samenkomen. De zoektocht naar resistente planten met originele kleuren en vormen houdt nooit op. 

Duurzame teelt

Om duurzaam te kweken, gaan we verstandig om met onze grondstoffen. De bodem wordt respectvol behandeld want daar begint alles. Teeltbeschermingsmiddelen worden op een verantwoorde wijze toegepast. We maken maximaal gebruik van regenwater dat we opslaan en na gebruik bij de planten opnieuw recupereren. Onze energie wordt opgewekt met zonnepanelen. In de serre vertrouwen we op natuurlijke vijanden om het leven er in balans te houden.

Advies op maat

Wij kennen onze planten. Hierdoor geven we graag advies bij uw ontwerp, aanleg of project.
We willen de juiste plant op de juiste plaats zien, want daar is iedereen bij gebaat.

 

De 'Boomkwekerijen Louis Lens', een firma met lange traditie werd opgericht in 1870. In de aanvangsfase was het een algemene boomkwekerij, maar spoedig nam de rozenteelt de overhand. Drie generaties lang werd de kwekerij bestuurd door de familie Lens en bevond zich in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (bij Mechelen). In 1992 werd ze overgenomen door Rudy en Ann Velle-Boudolf en verhuisde naar Oudenburg (tussen Brugge en Oostende).

Het assortiment rozen omvat meer dan 800 verschillende soorten; van elegante oude struikrozen tot klimrozen, liaanrozen, bodembedekkende rozen, moschatahybriden, Engelse (Austin) rozen, botanische rozen, theehybriden en trosrozen, stamrozen,... Kortom, de meest waardevolle tuinrozen.

Op de rozenkwekerijen vindt u een tuin van meer dan 2500 m2 en tal van rozenborders. In het voorjaar (april) staat de orangerie prachtig in bloei met een aantal zeldzame liaan- en klimrozen. Een containerveld met rozen in pot geeft u de gelegenheid om tijdens de zomermaanden uit een ruim assortiment te kiezen en ze daarna in uw tuin te planten. Vanaf half november tot half april kunnen rozen met blote wortel afgehaald of geleverd worden.

Een belangrijke activiteit is het zoeken naar nieuwe rozenvariëteiten. Daarbij gaat de aandacht de laatste jaren voornamelijk naar moschatahybriden, een groep herbloeiende gezonde heesterrozen met een natuurlijk karakter, zoals Poppy Rose, Dinky, Jean Stephenne, Laurent Nicolas, Pink Magic, Château de Munsbach, ...

Uw garantie van herkomst en soortechtheid is ons label: Lens Roses ®.

Tijdens de lente en herfst kunt u ons ontmoeten op volgende plantendagen: Beervelde, Bingerden (NL), Celles, Hex, Kalmthout, Lasne, Chaalis (FR), Hesperange (LU). Op onze agenda plannen we jaarlijks snoeicursussen (maart), geleide wandelingen tussen de bloeiende rozen (juni) en een rozenbotteldag in het najaar.

We hopen dat u ervan geniet om in deze website te grasduinen en we zien er naar uit om u te mogen verwelkomen.

Rudy en Ann Velle-Boudolf, Sébastien Declercq, Meike Meulebrouck, Wouter Velle en Wim Van Wassenhove
logo