Rozen planten

Hoe begin je er aan?

Het start allemaal bij de bodem!
 
De roos heeft het liefst een lichtzure grond (pH 6,5) voldoende rijk aan organisch materiaal.
Leer uw tuingrond kennen vooraleer u zaken wijzigt of toevoegt.
Dit kan eenvoudig met een testkit van de Bodemkundige Dienst van België.

Als u nieuwe rozen wenst te planten op grond waar er al vele jaren rozen gestaan hebben, kan het zijn dat er veel rozenaaltjes aanwezig zijn.
Het is normaal dat deze voorkomen maar een onevenwicht tussen de hoeveelheid aaltjes en de nieuwe jonge rozenworteltjes kan de groei sterk remmen.
Daarom raden we één van volgende oplossingen aan:
- De grond te 'verversen' door aarde van elders uit de tuin waar geen rozen stonden. (60 cm diep) Dit is haalbaar voor kleine oppervlaktes.
- Tagetes inzaaien die de aaltjes verdrijven. Wij bieden aan : Tagetes patula zaad (150g/10m²)

Plant dus met zorg en geniet jaren van prachtige rozen.
Alle info vindt u in onze planttips.

Rozen planten in blote wortel

In de tuin is november verre van een rustige maand. Wel integendeel!
Sint-Catharina (beroemde periode waarin al het hout wortel schiet. "A la Sainte Catherine, tout bois prend racine !") nadert en het is de beste tijd van het jaar om alles met blote wortels te planten: rozen, pioenen, bomen, heesters, kleinfruit tot vaste planten en fruitbomen.

Duurzaam, want de blote wortels worden verkocht zonder plastic pot, zonder substraat, zonder mest en hoeven niet te worden verwarmd of bewaterd. (wel bij aanplant uiteraard)  Ze worden in volle grond gekweekt en vlak voor verzending gerooid. Voordelig in prijs zijn ze ook. En tot slot praktisch : blote wortels zijn gemakkelijk te planten en zullen in het voorjaar sneller herstarten, omdat ze in een rustperiode zijn getransplanteerd, zonder stress te ondergaan. Bovendien kunt u eenvoudig de kwaliteit van de wortels controleren, de garantie voor een goede groei!

Bekijk de handige video


Klik op het 'play' icoontje


Technisch probleem??

Bekijk de video op youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=JPmveU_4WBg